8 - SPANISH OMELETTE (TORTILLA DE PATATAS) - スパニッシュオムレツ(トルティージャ・デ・パタタス)


Spanish Omelette can be considered the king of all Omelettes around the world, due to its popularity, it is very easy to cook and you can do it with or without Onion depending on your taste. This is a dish that is delicious either fresh made and hot or cold for next day breakfast. It is also a perfect picnic dish to go camping, to beach or excursions or simply as a tapa or with Salad or any cold Meat. And on top of all said before, kids normally love Spanish Omelette.

I personally would recommend a sandwich of Spanish Omelette (cold) with mayonaise and a good cold beer in summer.

INGREDIENTS for 4 People:

- 6-7 medium sized Potatoes.

- 1 Onion.

- 6 Wishked Eggs.

- 1 teaspoon of Salt.

- 1/2 a litre of Sunflower Oil.

スパニッシュオムレツは、その人気により、世界中にオムレツの王様として

知られており、その作り方は、とても簡単で、お好みにより、タマネギ入れたり入れなくても作ることができます。

このオムレツは、出来立てのアツアツでも、冷めても、翌日の朝食として美味しくいただけます。キャンプ、ビーチ、遠足や、サラダや様々な冷菜と共にシンプルなタパとして、ピクニックの一品にも最適です。

また、お子様も、大抵オムレツが大好きです。



個人的には、夏、マヨネーズを添えたスパニッシュオムレツ(冷たい)のサンドイッチと、よく冷やしたビールの組合せがお勧めです!



材料 - 4人分:

ジャガイモ 中サイズ 6~7個
タマネギ 1
泡立てた卵 6
 スプーン 1
サンフラワーオイル 1/2リットル 1

STEP 1 - Have the Potatoes and the Onion (on the right) peeled and washed.

STEP 1 - ジャガイモとタマネギの皮をむき、洗います。

STEP 2 - Cut the Potatoes and the Onions into 2 cms squares.

STEP 2 - ジャガイモとタマネギを2cm角切りにします。

STEP 3 - Add 6 Eggs into a bowl plus 1 teaspoon of Salt...

STEP 3 - ボールに、卵6個とティスプーン1杯の塩を加えます。


STEP 4 - ...and whisk for 1 minute to make sure that Salt gets mixed with Eggs evenly.

STEP 4 - ...そして、1分間泡立て、塩が卵とまんべんなく混ざっていることを確認します。

STEP 5 - In a deep pan, add 1/2 of a litre of Sunflower Oil and heat till very hot.

STEP 5 - 深めのフライパンに、1/2リットルのサンフラワーオイルを注ぎ、熱くなるまで温めます。
STEP 6 - Fry the Potatoes and Onion for about 10 minutes or so till become golden crispy.

STEP 6 ジャガイモとタマネギを約10分間または、黄金色でクリスピーになるにまで揚げます。

STEP 7 - Once the Potatoes are fried, place into a kitchen drainer and allow to drain excess of Oil, then add a pinch of Salt and mix all very well.

STEP 7 - 揚げたジャガイモは、揚げバット等へ移し、余分な油を取り、小さじ一杯の塩を全体的に混ぜ合わせます。

STEP 8 - Now, place a medium sized pan on a medium-high heat stove.

STEP 8 - では、中サイズのフライパンを中火で熱します。

STEP 9 - Add the Potatoes...

STEP 9 - ポテトを加え...


STEP 10 - Fold the whisked 
Eggs into the Potatoes and with a wooden spoon keep mixing altogether evenly and then flattening...

STEP 10 - ホイップした卵をポテトに混ぜ込み、木ベラで、まんべんなく混ぜ合わせ、平らに...

STEP 11 - ... till the Eggs mixture becomes more or less solidDO NOT WORRY TOO MUCH IF BY TRYING TO MIX EGG AND POTATOES, SOME EGG OVERSPILLS OUT OF THE PAN.

STEP 11 - 混ぜ合わせ卵が、大体、固まってくるまで...もし、混ぜ合わせた卵とポテトが、フライパンから溢れしまっても、そんなに心配しないで

STEP 12 - Place an "upside down" dish on to the pan and then with flip over  (left hand holding the dish onto the pan, and right hand bonding the pan from the pan handle), then put the Omelette back into the pan and keep flattening for one minute or so. REPEAT THIS PROCES TWICE FOR EACH SIDE OF THE OMELETTE.

STEP 12 - フライパンの上に、お皿を"逆さま"に置き、フライパンをサッとひっくり返し(左手で、お皿をフライパンにピッタリ合わせて持ったまま、右手は、フライパンのハンドルをしっかり持ちながら)
また、オムレツをフライパンに戻し、1分間かそのくらい、オムレツを平らにします。

このステップを2回程繰り返すと、オムレツの両面が平らになります。

STEP 13 - The Omelette is ready to serve!!!

STEP 13 オムレツをどうぞ召し上がれ!!!
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Hello everybody, My dear friend Kiyomi-san from Tokyo seems very interested in learning how to cook Spanish food, and clearly you can see how she is able to put all her heart and skills in whatever Spanish dish she is cooking. She is a wonderful learner. This Spanish Omelette with Onion looks yummy!!! and has a fantastic presentation.

CONGRATULATIONS KIYOMI-SAN!!!






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