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51 - MUSSELS' PIPIRRANA (PIPIRRANA DE MEJILLONES) - ムール貝のピピラナ


"Pipirrana" is a very common Salad in Andalusia (Southern region of Spain), basically is made up of Green Pepper, Onion, Tomato and Cucumber, dressed with Extra Virgin Olive Oil and Vinegar. Mussels Pipirrana is a delicous cold dish that although can be eaten during all year long, it is really popular during the hottest months of summer.

”ピピラナ”は、アンダルシア(スペイン南部地方)でよく食べられているサラダです。
ピーマン、玉ねぎ、トマト、キュウリを
エキストラヴァージンオリーブオイルとヴィネガーで合えて作ります。
”ムール貝のピピラナ”は、一年を通して食べられる美味しい冷たい料理で、
夏の暑い時期に特に人気です。

So this recipe is more like two recipes in one, both very simple and that could well be worth each as a separate single. On one hand we will prepare a Pipirrana, on the other the side,
steamed Mussels and we will fill these with Pipirrana Salad.

このレシピは、単品でもおいしく食べられる2つのシンプルな料理を1つ合わせたようなものです。
ピピラナサラダと、ムール貝の白ワイン蒸しをそれぞれ用意し、最後に合わせます。

INGREDIENTS:

- 1 Kg. of Mussels.


1 Green Pepper.


- 3 Small or 1 Big Tomato.

- 1 Onion.

- 1 Cucumber

- 2 Bay leaves.

- Extra Virgin Olive Oil.

- White Wine Vinegar.

- 1/4 Glass of White Wine.


- 1/2 Glass of Water.


- Salt.

材料:


‐ ムール貝 1Kg.

‐ ピーマン 1個

‐ トマト 小3個 または 大1個

‐ 玉ねぎ 1個

‐ キュウリ 1本

‐ ローリエ 2枚

‐ エキストラヴァージンオリーブオイル

‐ 白ワインヴィネガー

‐ 白ワイン 1/4カップ

‐ 水 1/2カップ

- 塩



Let's start cooking the Mussels

ムール貝の白ワイン蒸しを作りましょう

STEP 1 - Unwrap your Mussels as soon as you get home. If they cannot breathe, they may die. Never cook dead Mussels, as this will make you sick. Dead Mussels have open shells. Soak your Mussels in a bowl of water for at least 20 minutes so that they will filter sand out of the shells. You should notice sand accumulating at the bottom of the bowl. 



STEP 1 -ムール貝は、家に帰ったら包みをすぐにほどきましょう。

呼吸ができない状態では死んでしまいます。

口が開いたものは死んでいるので取り除きましょう。
水を張ったボールにムール貝を20分以上つけて、砂抜きをします。
ボールの底に砂がたまるので確認してください。


At the time of cooking Mussels or Clams it is very important to notice that if open before cooking or present any breakage, they should be discarded as a precaution.  

ムール貝やアサリ、ハマグリなどを調理する際は、
既に口が開いているものや、割れているものは取り除いて、
絶対使用しないで下さい。
STEP 2 - You should notice a “beard,” or a group of fibers that poke out of the shell. Wrap a dry towel around the beard and yank it out, pulling toward the “hinge” of the Mussel. If you yank the beard out toward the opening, you may kill the Mussel.

STEP 2 - 貝殻の外に出てる“ヒゲ(足糸)”は、乾いたタオルで挟んで引き抜きます。
ムール貝の“蝶番(ちょうつがい)”の方へ引っ張って、引き抜いてください。
口の方向へ引き抜くとムール貝が死んでしまいます。

STEP 3 - The Mussels are now clean and ready to be cooked.

STEP 3 - ムール貝をよく洗い調理の準備をします。
STEP 4 - In a Pot...

STEP 4 - 鍋に・・・ 
STEP - 5  ... place the Mussels, add the Bay leaves, 1/2 Glass of Water and the White Wine. 

STEP 5 -ムール貝、ローリエ、水、白ワインを入れます。
STEPS 6 & 7 - Cover with a lid and bring to boil to allow the steaming process.

STEP 6 & 7 - ふたをして、火にかけ蒸します。
STEP 7 - Continue steaming until the the Mussels open.

STEP 7 - 貝殻が開くまで蒸し上げます。

STEP 8 - Once cooked, then separate the Mussels from their shells, one by one and place them on a platter as shown in the picture.


STEP 8 - 蒸し上がったら、ムール貝の身を一つずつ殻から外して、
写真のように大皿に盛りつけます。 

Now let's prepare the Pipirrana

ピピラナを作りましょう

STEP 9 & 10 -  Chop the Tomatoes, Pepper, Onion and Cucumber into 1 square centimetres or so. 

STEP 9 & 10 - トマト ピーマン、玉ねぎ、キュウリを1cm角程度に刻みます。
STEP 10 - Once chopped and mixed all these Vegetables then get them dressed with Salt, Vinegar and Extra Virgin Olive Oil to taste...

STEP 10 - 刻んだ野菜を混ぜ合わせ、塩、白ワインヴィネガー、エキストラヴァージンオリーブオイルで
合えて味付けをします。

STEP 11 - ...and finally pour the mixture over the Mussels as shown in the picture and either you can eat them straightaway or place them in the fridge for 2-3 hours to cool down and eat as a cold dish.


STEP 11 - 最後に写真のように、ピピラナをムール貝の上に盛り付けます。
そのまま食べても、2-3時間冷蔵庫で冷やして食べてもOKです。
ENJOY MUSSELS PIPIRRANA!!!

ムール貝のピピラナ、召し上がれ!!

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